Reparatie en Vervanging

Je wilt een auto waarop je kunt vertrouwen, altijd en overal. Daarom is het belangrijk dat je je auto periodiek laat controleren en onderhouden. Vervang of repareer ook tijdig onderdelen aan je auto. Zo kom je niet voor onaangename verassingen te staan. AutoHaarhuis heeft alles in huis om jouw auto in topconditie te houden.

Wanneer repareren of vervangen?


Je rijstijl, het voltooien van periodiek onderhoud en eigen je unieke omstandigheden beïnvloeden de slijtage van auto-onderdelen. Wanneer er problemen in je auto ontstaan, zal het voertuig bepaalde waarschuwingssignalen vertonen. Dan weet je dat het tijd is om een afspraak te maken voor het stellen van een diagnose, met een reparatie aan of vervanging van een onderdeel als gevolg. 

De meest voorkomende autoproblemen:

Accu

Wanneer je geregeld met een lege accu staat, kan dit een defecte accu betekenen. Dit is het gevolg van natuurlijke slijtage en er is maar 1 remedie voor: vervanging. Bij AutoHaarhuis kun je je accu laten kosteloos laten doormeten. Wij sporen het probleem op en vervangen -indien nodig- je accu. Om onaangename verassingen uit de weg te gaan, raden onze specialisten aan om je accu om de 3 jaar te laten vervangen. 

Distributieketting

Afhankelijk per automerk en model, moet een distributieketting na 100.000 tot 150.000 kilometer vervangen worden. Vanaf dat moment zal de ketting door slijtage iets oprekken, waardoor deze losser komt te zitten en zijn taken niet meer goed kan uitvoeren. Hoor je een ratelend geluid in de motor? Zijn er foutmeldingen inzake de uitlaatgasreiniging? Of merk je minder vermogen? Plan dan meteen een afspraak! Dit kan duiden op een defecte distributieketting. Dit kan bij 'doorrijden' gevaarlijke situaties veroorzaken.

EGR klep

Een veel voorkomend probleem in Nederland: een defecte EGR klep. De oorzaak is simpel: wij Nederlanders rijden over het algemeen veel in de file en leggen vaak korte ritjes af. Dit zorgt voor verkoling bij de klep door roetdeeltjes in uitlaatgassen die langs deze klep moeten. Het resultaat is een klep die niet meer open en dicht gaat: een kapotte EGR klep dus. 

Remmen

Remmen zijn van vitaal belang om veilig te stoppen, dus wanneer ze klachten vertonen moeten ze zo snel mogelijk door een specialist worden gecontroleerd. Veel voorkomende klachten zijn een piepend of schurend geluid en een gebrekkige werking van de remmen.  Klinken deze klachten je bekend in de oren? Plan dan zo snel mogelijk een afspraak.

Koppakking

Een kapotte koppakking kan het resultaat zijn van normale slijtage of door regelmatige oververhitting van de motor. Hierdoor kunnen er scheurtjes ontstaan in de koppakking, met het lekken van koelvloeistof en/of olie als gevolg. Wanneer je hier te lang mee doorrijdt, kan dit veel motorschade veroorzaken. Het is dus zaak dat je meteen een afspraak plant wanneer  je de volgende symptomen opmerkt:

  • Het peil van de koelvloeistof zakt
  • Het peil van de olie stijgt
  • Witte smurrie bij de olie
  • Witte rook uit de uitlaat
  • Oververhitting van de motor (naast een oorzaak ook een gevolg)
  • Lekkage langs de buitenkant van het cilinderblok

Ook in deze bijzondere tijden kun je voor reparatie en vervanging bij ons terecht. Onze werkplaatsen zijn conform normale openingstijden geopend.