Volkswagen T-Roc 1.5 TSI 150pk DSG

Een cabriolet met hoge instap? De T-Roc Cabrio heeft 't!

Open rijden

Open rijden!

Geen dak boven je hoofd natuurlijk, logisch! Maar daar blijft het niet bij. Onder de ervaren cabriorijders horen we vaak termen als geuren, temperatuurverschillen en een veel meer betrokken gevoel bij de omgeving waar je je bevindt. Met een 'gewone' auto heb je niet in de gaten dat de boer het weiland naast je recent gemaaid heeft of dat het asfalt begint te ruiken in de felle zon. Wist je dat cabriorijders over het algemeen gelukkiger zijn dan niet-cabriorijders?

Volkswagen T-Roc 1.5 TSI 150pk DSG R Line

Het grote succes onder de Volkswagen Cross-overs

De Volkswagen T-Roc, al enkele jaren is het model op de markt. Sinds de introductie in 2017 zijn er in Europa al ruim 400.000 exemplaren van verkocht. Een ruime, sportief gelijnde cross-over met een hoge instap, ruime bagageruimte, 1500kg trekgewicht (vanaf de 1.5 TSI, 1300kg i.c.m. de 1.0 TSI) en leverbaar met bijna elke denkbare luxe optie van uit de moderne auto industrie.

Het gamma uitgebreid

De meeste cabriolets zijn gebouwd op basis van een sportief ogende sedan of als geheel eigen model, vaak lichtgewicht, compact, stug en laag. 

Een cabriolet op basis van een cross-over zagen we slechts 1 keer eerder, en wel bij de Range Rover Evoque Cabriolet. Dat was niet echt een succes, mede door de vanaf-prijs van €82.000,- voor een benzine-uitvoering. 

Net even anders dan anders

De T-Roc Cabrio  is daarom ook uniek in zijn klasse, voor € 6.800,- extra vergeet Volkswagen de achterportieren het een stalen dak te plaatsen. In ruil daarvoor groeien de voorportieren met 26 cm en plaatsen ze een elektrisch te bedienen softtop welke in slechts 9 seconden opent of sluit. Dit is mogelijk bij een maximum snelheid tot 30km/u.  Daarnaast is de gehele carrosserie verstevigd, zijn de voorruitstijlen sterker en zit er achter de achterbank een automatisch geactiveerde rolbeugel die bij het omkiepen van de auto de inzittenden beschermt. 

CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.