BTW of Marge

Seat Leon koplamp

Van BTW auto naar marge auto

 

Als een nieuwe auto wordt afgeleverd door de fabrikant, is dit altijd een BTW-gedragen auto. Als een particulier deze auto op naam krijgt wordt de BTW afgedragen en deze is dan niet meer terug te halen. De auto is dan een marge-auto geworden.

Zakelijke aanschaf

Bij de zakelijke aanschaf van een auto wordt deze opgenomen in de boekhouding van het bedrijf. De BTW wordt verrekend en bij verkoop van de auto wordt het restant BTW bedrag terug betaald aan de fiscus. Door middel van deze transactie blijft dit voertuig dan een BTW-auto. Als een andere ondernemer dit voertuig aan wil schaffen is deze te verrekenen bij een volgende aankoop. Als deze auto als occasion te koop wordt gezet dan valt deze auto in de categorie BTW-auto. Als de auto door een particulier wordt gekocht is en blijft dit een marge auto. Het gekochte voertuig kan dan niet meer worden omgezet naar een BTW-auto.

 

Virtual Mirror E-Tron

Particuliere aanschaf

 

Als particuliere rijder is het niet van belang om de twee financiële mogelijkheden te vergelijken. Er is namelijk geen mogelijkheid om de eventuele BTW die de auto terug te vragen bij de belasting. Bij het zoeken naar een passende occasion bij AutoHaarhuis kun je als particulier zowel een marge als een BTW-auto aanschaffen.

Marge auto als zakelijke aanschaf

Het wordt anders wanneer je zakelijk een occasion wilt aanschaffen. Een marge auto is dan niet voorzien van het BTW voordeel. Er is een mogelijkheid om de BTW terug te vorderen op de auto. Je bent dan wel afhankelijk van een BTW-auto. Bij AutoHaarhuis worden de prijzen van de auto’s weergegeven op basis van marge of exclusief BTW.

Lease

Ook is het mogelijk om een auto zakelijk te leasen. Er is namelijk geen investering nodig voor een nieuwe auto, je maakt een professionele indruk op klanten, je bedrijfsauto is geen kostenpost op je balans, je hebt een duidelijk overzicht in je maandelijkse autokosten en je hoeft je geen zorgen te maken over onvoorziene kosten.

Meer informatie?

AutoHaarhuis helpt je graag op weg. Is het verschil tussen deze twee financiële opties nog niet duidelijk tussen een marge auto en een BTW auto? Wij leggen het je graag uit. Neem voor vragen contact met ons op.