De Toyota Yaris GR Sport, klein maar fijn!

Normaliter kan je aan de buitenkant van de auto al zien wat een auto in huis heeft. Rijeigenschappen, ruimte, uitrusting en comfort passen (bijna) altijd bij de looks en afmetingen.

De Toyota Yaris GR Sport maakt weinig waar van de eerste indruk. De compacte en sportieve uitstraling laten de Yaris lijken op een stukje scheurijzer voor in de stad. Niets is minder waar! De Yaris is geen ruimtewonder of voorzien van sportieve rijeigenschappen. Daarin tegen is het een super comfortabele, compacte reisauto welke dankzij het hybride systeem ook nog eens super zuinig is. 

De GR Sport herken je heel duidelijk aan de sportieve voorbumper met hoogglans zwarte lijst achter de kentekenplaat en aluminium look gril. Dikke diffuser onder de achterbumper en grote 18 inch gepolijste velgen met rode details.

De nieuwe Yaris is met het GR Sport uitrustingsniveau meer dan een stadsauto. Zaken voor in de stad, zoals een achteruitrijcamera, parkeersensoren voor en achter, elektrisch inklapbare buitenspiegels, keyless entry & go, navigatie, Apple CarPlay / Android Auto zijn uiteraard aanwezig. 

Toch, tijdens een proefritje merkten we al snel dat het een hele volwassen auto is, juist op de lange baan. Adaptieve cruise control, uitmuntend werkende lane assist die het midden van de rijstrook automatisch aanhoud, dodehoek detectie, grootlicht assistent met sterke LED koplampen maken het een perfecte auto voor lange ritten! Samen met vol automatische airco, stoelverwarming, een goed audio systeem, armsteun voor, verkeersborddetectie en nog veel meer maken het een auto om na meerdere uren rijden nog steeds relaxed en uitgerust uit te stappen.

Interesse in een van onze auto's?